Віддав життя за Україну: у Білій Церкві попрощалися із відомим стронгменом

Переглядів: 333

6 лютого 2024 19:20

Віддав життя за Україну: у Білій Церкві попрощалися із відомим стронгменом фото

Відомий український паверліфтер і стронгмен Олександр Білоконь загинув на війні проти російських окупантів.

Сьогодні у Спасо-Преображенському соборі Білої Церкви відспівали чемпіона світу і Європи Олександра Білоконя, у храмі відбулося і прощання з 32-річним стронгменом.

Олександр загинув 31 січня 2024 року від травм, отриманих внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу у районі н.п. Велика Новосілка Донецької області. Герой віддав своє життя за Україну, її свободу і незалежність.

Про загибель спортсмена повідомив почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кисіль.

“Олександр був одним з найсильніших людей України. Ще у 2017 році в центрі Одеси він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причіпом, заповненого людьми. У 2020 році Олександр Білоконь здобув майстра спорту по богатирських іграх”, - написав Вадим Кісіль.

Білоконь ставав чемпіоном світу та Європи з паверліфтингу, бронзовим призером Кубка України та національного чемпіонату з Богатирських ігор.

Нагадаємо, рекорд України з переміщення людиною тягача з причіпом, заповненого людьми,він встановив у 2017 році в Одесі. Тоді 26-річний Олександр працював в цирку “Кобзов" та мав інвалідність третьої групи.

Спортсменові вдалося зрушити з місця і протягнути на 47 см вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни становила вага вантажівки, решта ваги — люди.

У 2020 році Олександр Білоконь здобув звання майстра спорту з богатирських ігор. А на змаганнях за титул “Найсильніша людина України-2020", у 95-й ваговій категорії спортсмен посів перше місце в фіналі. У 2021 році Олександр встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

Спортсмена мобілізували у березні 2023 року. А вже у червні він отримав серйозне уламкове поранення руки. Попри це, влітку минулого року спортсмен взяв участь у ветеранських змаганнях "Київ незламний", де посів перше місце.

"Я 11 червня отримав поранення в руку під час контрнаступу. А зараз перебуваю на реабілітації. Був у Києві, випадково потрапив на змагання", – розповідав в одному зі своїх інтерв'ю стронгмен.

Вічна памʼять і низький уклін!

Фото зі сторінки Білоцерківської Організації Спорту "БОС"




Схожі новини: