Мафіни з солоним розмарином та медовою олією: ефектна закуска з 7 інгредієнтів

Переглядів: 222

5 лютого 2024 09:45

Мафіни з солоним розмарином та медовою олією: ефектна закуска з 7 інгредієнтів фото

Час приготування 50 хвилин

Харчова цінність на 100 г 292 ккал

Лише 7 інгредієнтів потрібно, щоб приготувати цю оригінальну закуску, в якій поєднуються сіль, медова насолода й аромат розмарину. Мафіни виходять легкими, повітряними, достатньо незвичайними для святкової вечері, але доволі простими, щоб зробити будь-яку вечерю буднього дня особливою.

Інгредієнти

масло вершкове солоне 60 г + 50 г (для змащування форм)

розмарин 3 гілочки

молоко 350 мл

яйце 3 шт.

борошно 190 г

сіль 1 ч. л.

чорний перець

солоне масло 120 г

мед 3 ст. л.

сіль морська крупна 1 ст. л.

1. Нагрійте 40 г вершкового масла і розмарин у невеликій сковороді на середньому вогні. Готуйте, поки масло не стане коричневим, а розмарин – хрустким, близько 3-4 хвилин. Дістаньте розмарин зі сковороди, дайте йому охолонути, а потім дрібно наріжте обсмажене листя.

2. Встановіть решітку в нижній третині духовки та розігрійте її до 220 градусів. Помістіть до духовки стандартну форму для мафінів.

3. У середній мисці енергійно збийте молоко та яйця до утворення піни близько 1 хвилини. Додайте 20 г олії, 1-2 ст. л. нарізаного розмарину, борошно, сіль і перець та перемішайте вінчиком. Якщо є маленькі грудочки – це нічого.

4. Обережно дістаньте форму з духовки, додайте по 1 ч. л. вершкового масла до кожної чашки форми та розмастіть у них для змазування. Поступово розподіліть тісто між формами, заповнюючи їх приблизно на 3/4. Покладіть до духовки та запікайте 20 хвилин. Зменште температуру до 180 градусів. Випікайте ще 15-20 хвилин, поки вони не стануть повітряними, золотавими і хрусткими.

5. Тим часом приготуйте медову олію. Змішайте 120 г олії та мед.

6. Змішайте 1 ст. л. нарізаного розмарину з морською сіллю. Одразу ж подавайте теплі мафіни з медовим маслом і щіпкою розмаринової солі.




Схожі новини: