“Я би не був таким оптимістичним”: Жданов вказав на складність для контрнаступу України

Переглядів: 260

3 лютого 2024 19:55

“Я би не був таким оптимістичним”: Жданов вказав на складність для контрнаступу України фото

Головний український розвідник анонсував контрнаступ навесні 2024 року.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова повідомив, що зараз відбувається наступальна операція РФ, яка вичерпається на початку весни і тоді у наступ перейдуть Сили оборони України.

Олег Жданов у коментарі сайту ТСН.ua розповів, що наразі в України достатньо сил та засобів, щоб вести оборонну операцію. 

“От на те, що ми сьогодні робимо, на це нам сил та засобів вистачає, хоча і вони потрохи починають закінчуватися. Але бачимо, що ми все одно потрохи відступаємо, залишаємо наші території ворогу. Я би не був таким оптимістичним стосовно весняного наступу, тому що якщо зараз вирішиться питання фінансування нам воєнно-технічної допомоги, то ми її зможемо отримати десь до кінця весни — і це буде найліпший варіант, якщо нам дадуть знову техніку та озброєння”, — розповів військовий експерт.

За його словами, сьогодні гостро стоїть питання вже не артилерійських боєприпасів, а артилерійських систем. 

“Вони вже випрацювали свій ресурс, стволи на межі своїх можливостей. Завтра в нас може початися така сама картина, як в російській армії: почнуть розриватися ці стволи через їхній знос. Так що ситуація дуже погана. А якщо ще зараз змінять головкома, то армію буде лихорадити не один місяць, поки відновиться структура управління, і зможе вона відновитися чи ні — це величезне питання. Так що я би більше звернув увагу на слова пані Вікторії Нуланд. Заступниця державного секретаря США з політичних питань на своєму брифінгу сказала, що в березні у нас буде можливість зробити для Путіна декілька “сюрпризів”. Але це не контрнаступ. Скоріше за все, як і обіцяли, ми отримаємо певну кількість літаків і можливо отримаємо ракети до них і до комплексів MLRS типу ATACMS на 300 кілометрів. Так ми зможемо дійсно приподнести Путіну низку “сюрпризів” на полі бою”, — каже Олег Жданов.

Військовий експерт пригадав, що минулого року відбулося два “Рамштайни” стосовно передавання Україні техніки та озброєння.

“Ми три місяці збирали цю техніку і озброєння. І то на червень місяць у нас не надійшло 100% озброєння, обіцяного нам для формування гвардії наступу. І ми пішли у контрнаступ із тим, що було. Чим все закінчилось — ми з вами знаємо”, — розповів військовий експерт.




Схожі новини: