2 роки вважався безвісти зниклим: голова Запорізької ОДА назвав уточнену цифру повернутих з полону земляків

Переглядів: 371

2 лютого 2024 22:50

2 роки вважався безвісти зниклим:  голова Запорізької ОДА назвав уточнену цифру повернутих з  полону земляків фото

За уточненими даними, 31 січня у рамках обміну з полону повернулись 53 захисники, які воювали на Запорізькому напрямку.

Як повідомив сьогодні на традиційному брифінгу в офіційному медіацентрі при ОДА голова обласної державної адміністрації, начальник обласної військової адміністрації Юрій Малашко,  додому також повернулись 25 мешканців Запорізької області.

«Один з військовослужбовців, який  повернувся, вважався безвісти зниклим два роки. Це дуже приємна новина для родини. Хтось  з хлопців служив за контрактом, хтось мобілізований. Найголовніше те, що вони повернулись до своїх родин. Зараз наші герої перебувають на реабілітації», -  зазначив Юрій Малашко.

У середу, нагадаємо, відбувся ювілейний - 50-й з початку повномасштабного вторгнення рф обмін військовополоненими. Додому повернулись 207 захисників України.

За попередніми даними, серед звільнених були 46 солдатів, сержантів та офіцерів, які боронили Запорізький напрямок:  38 військовослужбовців Національної гвардії, 8 бійців Збройних сил України.  В Україну, як повідомляла ЗОВА, повернулися 18 наших земляків. Згодом цифри уточнили у бік збільшення.

До росії поїхали, за даними міноборони рф, 195 осіб.

Це вже другий обмін у січні 2024 року. 3 січня відбувся найбільший обмін  - додому повернули 230 українців, серед них 16 мешканців Запорізької області.

Фото: ЗОДА




Схожі новини: