Можна навіть потрапити до лікарні: лікар розповів, що запах аромасвічок небезпечний

Переглядів: 268

2 лютого 2024 09:55

Можна навіть потрапити до лікарні: лікар розповів, що запах аромасвічок небезпечний фото

Ці популярні аксесуари для дому виділяють токсичні речовини, які становлять загрозу для організму людини.

Американський дерматолог, лікар Джон Заде порушив досить важливе питання: чи можуть бути ароматичні свічки шкідливими для людини?

Як розповідає лікар, головна шкода від аромасвічок полягає в тому, що для їхнього створення використовується більше парафіну, ніж для звичайних. Цей матеріал під час горіння виділяє токсичні речовини. Вдихання повітря в безпосередній близькості від такої свічки небезпечне. Якщо після використання ароматичних свічок ви помітили почервоніння шкіри, висипання чи відчули свербіж — це знак, що щось не так.

Парафін є продуктом нафтоперероблення, він проходить оброблення хімічними речовинами, що спричиняє виділення під час нагрівання канцерогенних речовин. Бензол, формальдегід та ацетон — це лише невелика частина того, що ви отримуєте разом з приємним запахом під час горіння аромасвічки.

Якщо ви хочете не лише покращити атмосферу в домі, але й цінуєте своє здоров'я, лікар Заде рекомендує використовувати свічки із соєвого, кокосового чи бджолиного воску. Хоча вони часто дорожчі, але й безпечніші.

Також не забувайте обов'язково провітрювати приміщення під час використання ароматичних свічок. А після завершення процедури підрізайте ґнот. Так ви не лише збережете яскравість і чистоту світла під час запалювання аромасвічки, але й зробите її безпечнішою для здоров'я.




Схожі новини: