Страйк у Німеччині: не працюють 11 аеропортів, скасовано понад 1000 рейсів

Переглядів: 266

1 лютого 2024 19:00

Страйк у Німеччині: не працюють 11 аеропортів, скасовано понад 1000 рейсів фото

Майже все авіаційне сполучення Німеччини паралізовано у четвер, 1 лютого, через запобіжний страйк працівників галузі.

Він проходить в 11 аеропортах країни, повідомила німецька об'єднана профспілка працівників сфери громадського обслуговування Ver.di.

Страйк в аеропортах розпочався о 3:00 і закінчиться о 23:59 1 лютого. Він проходить в аеропортах Гамбурга, Бремена, Ганновера, Берліна, Кельна та Дюссельдорфа, а також у Лейпцигу, Дрездені, Ерфурті, Франкфурті-на-Майні та Штутгарті.

Винятком є Мюнхен і деякі менші аеропорти.

За даними асоціації аеропортів ADV, понад 1100 рейсів скасовано або затримано. Це торкнеться близько 200 000 пасажирів.

Ver.di веде перемовини по всій країні від імені близько 25 000 співробітників галузі із Федеральною асоціацією компаній авіаційної безпеки (BDLS).

Перші три раунди перемовин, що розпочалися 13 грудня, завершилися безрезультатно. Наступний раунд заплановано на 6 та 7 лютого.

Профспілка вимагає підвищення заробітної плати на 2,80 євро на годину, вищих премій та надбавок за понаднормову роботу.

Крім страйку в аеропортах, Ver.di закликала працівників громадського транспорту оголосити страйк по всій країні, за винятком Баварії, у п'ятницю, 2 лютого.

Страйк місцевого транспорту торкнеться автобусів, трамваїв і метро. Німецька державна залізнична компанія Deutsche Bahn (DB), а також міські електрички, працюватиме.

У Фінляндії 1 лютого закрили аеропорти через оголошений дводенний страйк профспілок, які виступають проти планів уряду реформувати ринок праці. Повідомлялося, що протест торкнеться галузей від транспорту до будівництва, ускладнить надання послуг у банках, супермаркетах, готелях та установах для догляду за дітьми.

У грудні профспілки Фінляндії вже страйкували проти планів уряду і на один день паралізували роботу громадського транспорту, було зупинено електростанції та припинено експорт у портах. Збитки від страйку становили 130 млн євро.

  • 5 грудня 2023 року порти Данії приєдналися до страйку робітників Швеції проти Tesla. Почалася блокада.
  • 10 січня 2024 року в Німеччині зупинилося 80% поїздів через триденний страйк Deutsche Bahn. Раніше загальнонаціональний страйк на тиждень оголосили німецькі фермери.



Схожі новини: