Підрядник сприяв заволодінню понад 2 млн грн на ремонті причалів Бердянського порту

Переглядів: 272

1 лютого 2024 14:02

Підрядник сприяв заволодінню понад 2 млн грн на ремонті причалів Бердянського порту фото

Колишньому керівнику підприємства, яке здійснювало ремонт причалу Бердянського порту до повномасштабного вторгнення, оголосили підозру. 

За даними слідства, до повномасштабного вторгнення підприємство за договорами підряду виконувало поточний ремонт причалів Бердянського порту, який фінансувався з державного бюджету. 

З метою заволодіння частиною державних коштів  підрядник спочатку встановив на причалах залізобетонні плити, які за характеристиками не відповідали договірним вимогам та технічним завданням. Потім вніс до актів виконаних будівельних робіт неправдиві відомості, завищивши якість використаних матеріалів та відповідно їх ціни. За цих обставин підрядній організації незаконно перераховано понад 2 млн. грн. бюджетних коштів. Про це повідомляє інформаційний відділ Запорізької обласної прокуратури. 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору підприємства-підрядника за фактом пособництва у заволодінні чужим майном, вчиненому групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.




Схожі новини: