У Запорізькій області аферист обіцяв клієнтам погасити кредити за відсоток

Переглядів: 267

1 лютого 2024 11:05

У Запорізькій області аферист обіцяв клієнтам погасити кредити за відсоток  фото

Аферист обіцяв клієнтам погасити їхні кредити за допомогою фіктивних платежів

Правоохоронці встановили, що 26-річний мешканець Пологівського району в соціальній мережі розміщував інформацію про фінансову допомогу громадянам, які мають кредитні заборгованості. Довірливим клієнтам, які мали надію на швидке вирішення фінансових труднощів, він обіцяв провести фіктивні платежі, які погасять заборгованості. Свою протиправну діяльність зловмисник здійснював під вигаданим іменем. За свої «послуги» він просив відсоток від загальної суми кредиту.

За такою схемою впродовж року аферист ошукав вісьмох громадян і привласнив майже 22 тисячі гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка та вилучили мобільний телефон і банківські картки.

31 січня слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі поліцейські перевіряють причетність підозрюваного до інших аналогічних злочинів та встановлюють повне коло потерпілих. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: