В Ізраїлі вважають, що ліквідація загрози ХАМАС триватиме увесь рік

Переглядів: 270

30 січня 2024 17:30

В Ізраїлі вважають, що ліквідація загрози ХАМАС триватиме увесь рік фото

Ізраїльські військові вважають, що ліквідація загрози від угруповання ХАМАС займе весь 2024 рік або навіть більше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Ізраїльські військові заявили, що вони ведуть найзапекліші бої в південному місті Гази Хан-Юніс, де вони сподіваються вбити або захопити лідерів ХАМАС, котрі, ймовірно, ховаються у тунелях з заручниками.

Як зазначається, бойові дії у секторі Гази виявилися більш жорсткими, ніж припускали багато ізраїльських військових чиновників. З початку війни, загинули близько 220 ізраїльських військових. Але лідери країни наполягають на тому, щоб домоглися значного прогресу у розпочатій восени військовій кампанії.

За словами неназваного офіцера розвідки, в Ізраїлю попереду ще багато місяців до досягнення своїх цілей, що включають захоплення або знищення боєприпасів та зброї, а також приведення у непридатність військових баз та тунелів ХАМАС.

За його словами, на це піде увесь 2024 рік, а можливо, і більше часу. Офіцер розвідки додав, що близько 9000 бійців ХАМАС вже були знищені з приблизно 35-тисячної армії цього угруповання.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Джерело: РБК-Україна




Схожі новини: