Нацвідбір на Євробачення-2024: де дивитися і які прогнози букмекерів

Переглядів: 337

24 січня 2024 21:00

Нацвідбір на Євробачення-2024: де дивитися і які прогнози букмекерів  фото

3-го лютого відбудеться фінал Національного відбору на "Євробачення-2024", де буде обрано представника від України.

Трансляція фіналу конкурсу відбуватиметься на каналі "Суспільне культура", YouTube-каналі "Євробачення Україна" та інших діджитал-платформах "Суспільного". Окрім того, подивитися Нацвідбір можна буде в "Дії".

За право виступити на головній сцені в Мальме змагатимуться 11 фіналістів: alyona alyona & Jerry Heil, DREVO, INGRET, MÉLOVIN, NAHABA, NAZVA, SKYLERR, YAGODY, YAKTAK, Ziferblat і ANKA.

Першим виступатиме у фіналі YAKTAK, (справжнє ім'я - Ярослав Карпенко). Він спробує поборотися за право поїхати до Мальме з піснею Lalala.

"Я зробив такий хук, щоб пісня запам’ятовувалась одразу і вся Європа наспівувала її. В “LaLaLa” є справжня, щира українська енергія", - прокоментував виконавець.

фото з instagram

Другою на сцену вийде INGRET (Інґрет Костенко). Учасниця стала півфіналісткою Нацвідбору у 2018 році, але тоді переміг MÉLOVIN. Саівачка - наречена бійця Третьої штурмової бригади. INGRET готується підкорити сцену Нацвідбору з піснею "Keeper".

фото з instagram

Треті у списку - дует NAZVA. Учасники галицько-донбаського гурту ідентифікують свій стиль як альтернативний етноарт-хаос. Гурт заснували Павло Гоц та Ярослав Яровенко у Львові 2019 року. Підкорити Нацвідбір хлопці планують з піснею "Slavic English".

ANKA з піснею "Палала" змагатиметься за перемогу четвертою. Дівчина пише пісні собі та іншим артистам, а ще з трьох років грає на сопілці.

Музикант DREVO (він же Максим Дерев'янчук) вийде на сцену п'ятим. Протягом року співак готувався до Нацвідбору, а його пісня "Самолітом" "завірусилась" в ТікТок. Учасник боротиметься за перемогу з піснею "Endless chain".

Співачки alyona alyona та Jerry Heil виступатимуть під номером шість. На Нацвідборі вони разом виконуватимуть пісню "Teresa & Maria". Цікаво, що навколо пісні дівчат вже встиг розгорітися скандал.

Сьомим на сцену вийде співак Melovin. У 2018-у співак представляв Україну на Євробаченні і посів 17 сходинку. Раніше виконавець розказав, як наважився на участь у конкурсі вдруге. Конкурсна пісня співака – "DREAMER".

SKYLERR виконає трек "Time is running out". Минулого року їй не пощастило потрапити у шорт-лист Нацвідбору, але вона не здалася і цьогоріч таки змогла стати фіналісткою.

Наступним на сцену вийде київський гурт Ziferblat з піснею "Place I Call Home". Бенд заснували у 2015 році брати-близнюки Данило (соліст) та Валентин (гітарист). Згодом до них приєднався Федір (барабанщик).

Під номером 10 виступить Гурт YAGODY. Рушійною силою і тією, хто зібрала увесь гурт, стала Зоряна Дибовська, а учасницями є студентки-актриси, в яких вона викладала сценічну мову. На цьогорічному Нацвідборі представлять першу авторську пісню "Tsunamia".

Закриватиме Нацвідбір гурт NAHABA. До конкурсу бенд готувався дистанційно, бо один з учасників, Андрій, служить у ЗСУ. А його базою для репетицій став ангар на аеродромі. Конкурсний трек - "GLASSS".

Букмекери пророкують перемогу з ймовірністю в 58 відсотків alyona alyona та Jerry Heil. А от на другому місці, на їхню думку, має опинитися співак Melovin. Трійку лідерів у букмекерських прогнозах закриває співачка ANKA.

Ведучими Нацвідбору на Євробачення-2024 стали фронтвумен гурту The HARDKISS Юлія Саніна, офіційний "голос" Євробачення в Україні Тімур Мірошниченко та стендап-комік Василь Байдак.

А допомагатимуть обирати представника від України шоумен Андрій Данилко, співачка Джамала та лідер гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець, яких також обрали шляхом голосування в Дії.

 




Схожі новини: