Інформацію збирають. Українців просять не поширювати фейки щодо падіння Іл-76 РФ

Переглядів: 340

24 січня 2024 13:30

Інформацію збирають. Українців просять не поширювати фейки щодо падіння Іл-76 РФ фото

В Україні збирають інформацію про те, що нібито на борту російського Іл-76, що впав у Бєлгородській області, були українські полонені. До офіційних заяв просять не розповсюджувати фейки.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Наразі, за даними Штабу, інформацію росіян про те, що нібито на борту Іл-76 були українські полонені, збирають та аналізують, тому до оприлюднення офіційних заяв або коментарів українців просять не поширювати неперевірену інформацію.

"Координаційний штаб та інші профільні структури збирають та аналізують всю необхідну інформацію. До оприлюднення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації", - йдеться в заяві.

В профільному відомстві також наголошують, що ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства.

"Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами", - додають в Штабі.

Джерело: РБК




Схожі новини: