Працівнику російського ФСБ повідомили про підозру за катування мешканців Запорізької області

Переглядів: 275

24 січня 2024 14:15

Працівнику російського ФСБ повідомили про підозру за катування мешканців Запорізької області фото

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру працівнику російського ФСБ, який курував фільтраційний табір у Запорізькій області

Окупанти створили його на території ізолятора тимчасового тримання № 2 Кам’янсько-Дніпровського відділення ГУНП в Запорізькій області. За попередніми оцінками, під час окупації там утримувалось до сотні людей. Про це повідомляє Національна поліція України. 

Слідчим вдалось встановити інструменти й методики російського ФСБ, за якими діє система фільтраційних заходів. Вона спрямована на ідентифікацію та моральний злам українців та подальше знищення української нації.

Для цього створені стаціонарні блокпости, піші та мобільні патрульні групи, пункти допитів, фільтраційні табори, катівні та місця несвободи.

Всього слідчими Нацполіції встановлено 67 місць несвободи для українців, 42 з яких знаходяться на території рф.

Слідчі Нацполіції вже встановили особу куратора фільтраційного табору в будівлі Кам’янсько-Дніпровського відділення поліції. Ним виявився 28-річний працівник російського ФСБ, який здійснював організацію незаконного затримання громадян з активною українською позицією, проведення обшуків їх особистого майна та допитів із застосуванням фізичного насильства та імітацією розстрілу.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора йому оголошено про підозру за порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального Кодексу України), санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування з встановлення співучасників його злочинів в будівлі Кам’янсько-Дніпровського відділення поліції триває. Українські поліцейські продовжують збирати повну доказову базу для переслідування рф за злочини геноциду українців на національному та міжнародному рівнях.




Схожі новини: