Маск на день приїхав до Польщі й говорив про антисемітизм. Що відомо

Переглядів: 256

23 січня 2024 11:45

Маск на день приїхав до Польщі й говорив про антисемітизм. Що відомо фото

Ілон Маск відвідав колишній табір в Освенцимі

Ілон Маск завершив свій візит до Польщі, куди він приїхав з нагоди Міжнародного дня памʼяті жертв Голокосту, повідомляє PAP. Мільярдер відвідав колишній концтабір Аушвіц-Біркенау в Освенцимі, а у Кракові взяв участь у дискусії про антисемітизм в інтернеті.

Те, що Маск поїхав з Польщі, виданню підтвердив офіс організатора приватного візиту бізнесмена.

У Кракові Маск взяв участь в дискусії з консервативним публіцистом Беном Шапіро на тему антисемітизму в інтернеті. Бізнесмен зауважив, що найважливішою формою запобігання пропаганді та поширенню ненависті в інтернеті є свобода слова та медіа.

Маск взяв участь у конференції у Кракові на запрошення Європейської єврейської асоціації. Серед інших запрошених – заступник МЗС Анджей Шейна, експрезиденти та експремʼєри Австрії, Чорногорії, Франції, Греції, Ізраїлю, Словенії, Швеції, Італії, чинний міністр освіти Італії та представники єврейських організацій. Про представників української влади не повідомлялося.

Ілон Маск прибув до Польщі у неділю, 21 січня, ввечері.

Візит Маска на місце колишнього нацистського табору смерті може бути спробою врятувати імідж скандального мільярдера, який минулого року підтримав пост анонімного інтернет-користувача на X з антисемітськими заявами. 

Джерело: Ліга




Схожі новини: