У Данії знімуть власну версію серіалу "Корона" про королеву Маргрете II

Переглядів: 262

22 січня 2024 19:26

У Данії знімуть власну версію серіалу Корона про королеву Маргрете II фото

Менше ніж через тиждень після зречення престолу Маргрете II данський мовник TV2 та кінокомпанія Sam Productions оголосили про створення художнього серіалу про королеву, пише The Guardian.

Наразі робоча назва серіалу Af Guds nåde ("Божою милістю"). Дія стрічки розгортатиметься в палаці Амалієнборг — офіційній королівській резиденції у Копенгагені, починаючи з її народження в 1940 році.

Продюсери зазначають, що шоу розповідатиме історію з погляду членів королівської сім'ї, а також працівників королівського двору. Над Af Guds nåde працювали півтора року, і очікується, що він вийде у 2025 році.

Виконавча продюсерка серіалу Мета Луїза Фолдагер Сьоренсен (яка також працювала над номінованою на "Оскар" у 2012 році драмою "Королівський роман") сказала, що колишня королева "була частиною історії всіх данців".

"Незалежно від того, рояліст ви чи ні, і незалежно від того, як ви це висловлюєте, вона має величезне значення для нас як народу, у нашому маленькому качиному ставку, а також у світі. Маленька принцеса не мала бути королевою, але часи змінилися, і вона стала великою королевою. Настав час розповісти чудову історію, яка може дати нам розуміння, якого ми не мали раніше", — додала Сьоренсен.

А у компанії Sam Productions зазначили, що "це буде грандіозна історія про королеву Маргрете та історичні події з моменту її народження".

Маргрете II зреклась престолу 14 січня — рівно через 52 роки після того, як вона сіла на трон. Королем став її син — принц Фредерік X. Зречення Маргрете II стало практично безпрецедентним кроком у Данії. Королева стала першим монархом Данії, який зрікся престолу майже за 900 років.

Маргрете II народилася 16 квітня 1940 року, через тиждень після нападу нацистської Німеччини на Данію. Вона була першою дитиною кронпринца та кронпринцеси (пізніше короля Фредеріка IX та королеви Інгрід). На момент її народження тільки чоловіки могли зійти на трон Данії. Однак у 1947 році в країні відбувся процес зміни конституції, зробивши Маргрете спадкоємицею престолу. Вона стала королевою у 31 рік після смерті свого батька.




Схожі новини: