Полетять до США: у Запоріжжі підписали 18 державних прапорів

Переглядів: 283

22 січня 2024 16:47

Полетять до США: у Запоріжжі підписали 18 державних прапорів фото

Сьогодні, у День Соборності України, в обласному центрі відбулося кілька заходів, присвячених цій даті.

Нагадаємо: у цей день 105 років тому на Софійському майдані у Києві був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися у одній державі. Події далекого 1919 року увінчали багатовікові соборницькі прагнення українців по обидва береги Дніпра. 

Представники обласної та місцевої влади, військові, правоохоронці, рятувальники і активні громадяни вшанували пам’ять захисників, які віддали життя за вільну, незалежну державу.

День Соборності України відзначили і спільним молебнем за єдність держави. У ньому взяли участь священослужителі, керівники обласної та місцевої влади, ГУ ДСНС в Запорізькій області, військові та молодь.

- Сьогодні велике свято - день, коли ми уславлюємо нашу спільну боротьбу за вільну та незалежну державу. Кожен наш крок, кожна дія та кожне покладене життя - це все недаремно! Наша єдність в наших душах, а Перемога - у серцях. Молимось за наших дітей! Молимось за наших воїнів! Молимось за нашу Україну! - наголосив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Після закінчення молебну учасники молитовного сніданку підписали 18 державних прапорів.

Ці синьо-жовті стяги розгорнуть у Вашингтоні в рамках UKRAINIAN WEEK, аби нагадати світу про незламний дух українців. З 29 січня по 3 лютого в рамках заходів пройде виставка світлин про життя та боротьбу українського народу, де прийматиме участь делегація із Запоріжжя.

«Символічно, що саме у День Соборності ми разом з представниками обласної влади, духовенства, військовослужбовцями та громадськістю обʼєдналися, щоб помолитися за наших воїнів і спільно підписали прапори України, Запоріжжя та Запорізької області.

Ці знамена, як символи єдності українців та нашої щирої вдячності американському народу за потужну підтримку, запорізька делегація незабаром представить на виставці Ukrainian Week у Вашингтоні. А прапори нашого міста і області до того ж ще й майорітимуть під час молитовного сніданку, який відбудеться в рамках Українського тижня», - прокоментував подію секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

З нагоди Дня Соборності України у Запоріжжі відбувся також автопробіг за маршрутом: парковка біля ОДА - в'їздний знак зі сторони Дніпра.

Фото: з сайту ЗОДА, телеграм-каналу Анатолія Куртєва і В'ячеслава Твердохліба

 




Схожі новини: