Як уникнути мобілізації: у месенджері розганяють фейкове звернення голови Запорізької облради

Переглядів: 259

17 січня 2024 09:32

Як уникнути мобілізації: у месенджері розганяють фейкове звернення голови Запорізької облради фото

У деяких Telegram-каналах розповсюджується текст нібито від імені голови ЗОР Олени Жук, в якому міститься посилання на створений зловмисниками телеграм-канал щодо уникнення мобілізації.

Про це повідомляється на сайті Запорізької обласної ради.

«Офіційно повідомляємо, що ані голова Запорізької обласної ради, ані співробітники обласної ради не мають жодного стосунку до цього чергового етапу дезінформаційної кампанії.

Нагадуємо, що перехід за будь-якими посиланнями від зловмисників - майже гарантована втрата конфіденційності вашої інформації.

Будь ласка, дотримуйтесь правил інформаційної гігієни та ретельно фільтруйте джерела інформації», - говориться у повідомленні.

Текст фейкового звернення:

«Я, Олена Жук, голова Запорізької обласної ради, звертаюся до жителів міста Запоріжжя. Мені не все одно на те, що жителів Нашої (орфографія автора фейку. - МВ) держави примусово на вулицях та з власних домівок забирають до фронту без всілякої підготовки, всупереч Закону. Тому хочу допомогти кожному, хто зіткнувся з такими проблемами. Нації потрібно жити і розвиватися. В месенджері Telegram є закрита група, при вступі до якої вам будуть надані матеріали як уникнути мобілізації».

Нещодавно, до речі, ми писали про фейкову листівку від імені голови Запорізької обласної ради Олени Жук, яку розповсюджували у Запоріжжі.




Схожі новини: