Напав ззаду, потім вдарив у обличчя, зірвав сумку та втік. Запорізькі поліцейські оперативно затримали грабіжника

Переглядів: 306

16 січня 2024 21:00

Напав ззаду, потім вдарив у обличчя, зірвав сумку та втік. Запорізькі поліцейські оперативно затримали грабіжника фото

До 10 років ув’язнення загрожує зловмиснику, який напав на перехожого ззаду, потім вдарив у обличчя, зірвав сумку та втік. Оперативникам знадобилося кілька годин, щоб встановити нападника та затримати його.

15 січня близько 07:30 до відділу № 3 (Шевченківський) Запорізького райуправління поліції зателефонував 45-річний чоловік та повідомив, що став жертвою пограбування на вулиці.

Обставини події встановлювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції.

Правоохоронці з’ясували, що близько 7:15 заявник повертався додому. В цей час на нього зі спини накинувся невідомий, вдарив у обличчя, від чого він упав на землю. Зловмисник зірвав з його плеча сумку із мобільним телефоном та втік.

Потерпілий намагався наздогнати нападника та на шляху переслідування натрапив на свою сумку, яку викинув грабіжник. Гаджета в ній вже не було. За допомогою він звернувся до перехожого, який надав свій мобільний для виклику поліції.

Поліцейські з’ясували прикмети правопорушника і негайно розпочали оперативно-пошукові заходи - обстежили прилеглу територію та опитали ймовірних свідків.

За декілька годин оперативники встановили особу зловмисника та його місцеперебування. Ним виявився раніше судимий за тяжкі злочини 23-річний місцевий житель.

У нього вилучили мобільний телефон потерпілого.

Фігуранта затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Поліція звертається до громадян: якщо вас пограбували, намагайтеся не втратити самоконтроль і запам'ятайте особливості одягу, зовнішності, мови, поведінки нападника. Терміново повідомте поліцію про подію за телефоном або зверніться до найближчого терпідрозділу. Чим швидше інформація надійде до правоохоронців, тим більше шансів, що грабіжник буде затриманий, а викрадене майно – повернуто.

Джерело: відділ комунікації поліції Запорізької області




Схожі новини: