Під захистом поліції: у Запоріжжі стартує проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки».

Переглядів: 310

15 січня 2024 16:30

Під захистом поліції: у Запоріжжі стартує проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки». фото

Безпечне середовище в освітньому закладі – запорука спокою дітей та батьків

У Запоріжжі стартує проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки». Як повідомляє Управління поліції охорони в Запорізькій області, метою проєкту є створення безпечного освітнього середовища у школах: попередження можливих небезпек, пов'язаних з ворожими обстрілами, незаконним використанням зброї та вибухонебезпечних предметів та іншими ризиками.

Впровадження цього проєкту планується в регіонах, що найбільше вразливі через наближення до зон бойових дій або близькість до кордону з росією та білоруссю.

«Наразі проводиться обстеження закладів освіти з метою створення паспортів безпеки, напрацювання алгоритмів спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл»,- зазначає начальник Управління поліції охорони в Запорізькій області полковник поліції Олександр Врадій.

Нагадаємо, про початок впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища на початку грудня минулого року повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей», - зазначив очільник МВС України в своєму Telegram-каналі.

У кожному навчальному закладі для створення безпечного освітнього середовища чергуватиме працівник поліції, також встановлять металошукачі та рамки.

 




Схожі новини: