Яскрава терапія: у запорізькому центрі «ЯМаріуполь» розмальовували шопери

Переглядів: 350

12 січня 2024 23:35

Яскрава терапія: у запорізькому центрі «ЯМаріуполь» розмальовували шопери фото

Сьогодні у центрі допомоги та підтримки «ЯМаріуполь» провели цікаву активність — усі бажаючі могли взяти участь у майстер класі з розпису екосумок.

- Наші дівчата-маріупольчанки виготовили власноруч авторські шопери, в яких будуть носити гуманітарну допомогу з нашого центру, - розповіла фахівець з зв“язків з громадськістю Вікторія. - Тобто, два в одному - самі зробили, самі й будуть використовувати.

Це не тільки майстер клас, а й арт-терапія, яка заспокоює, дає нові емоції, нові творчі навички. Це дуже цікавий спосіб проведення вільного часу — дівчата не тільки займаються розписом, а й спілкуються, обмінюються інформацією.

Центр допомоги та підтримки "ЯМаріуполь" Запоріжжя працює з 4 травня 2022 року. Як розповіла Вікторія, у центрі зареєстровано близько 4000 мешканців Маріуполя. У центрі вони отримують всебічну допомогу - гуманітарну, юридичну, психологічну, допомогу з працевлаштуванням, консультації лікаря тощо.

- Активності в центрі проводяться щодня, а то й двічі на день, - продовжує Вікторія. - Вони розраховані як на дорослих, так і на дітей. Діти відвідують заняття з гімнастики, англійської мови, української мови для підготовки до ЗНО, малювання, для них проводяться різноманітні творчі майстер класи.

Діти вчилися, зокрема, робити ляльки-мотанки, янголят, різдвяний віночок, різноманітні поробки. У центрі працює міні-садок, з дітками також займається лікар-логопед.

Був гурток шиття для дорослих і дітей, зараз він тимчасово призупинив свою роботу. Дорослі займаються у центрі фітнесом, для них працює розмовний клуб української мови. Проводяться засідання клубу “Золотий вік”, який об’єднує маріупольців поважного віку.

У центрі працюють юрист, менеджер з працевлаштування, яка спілкується напряму з роботодавцями, адміністратор ЦНАПу, яка допомагає маріупольцям у питаннях, пов’язаних з документами, помічник ветерана, яка опікується військовими та родинами військовополонених, психолог.

Наприкінці грудня  поруч з центром допомоги, на першому поверсі Будинку преси, відкрився центр «ЯМаріуполь.Турбота», де надають побутові послуги. Тут працюють кравчиня, перукарка, лікар-стоматолог, і лікар, який може проконсультувати чи виписати рецепт. Також працює пральня. Маріупольці пільгових категорій отримують послуги безкоштовно, працюючі оплачують їх за помірними цінами.

У центрі багато уваги приділяють організації змістовного дозвілля земляків, навіть є культурна кураторка. Щотижня, а то й декілька разів на тиждень маріупольці ходять у театри, музеї, кінотеатр, цирк, влітку відпочивали в басейнах, взимку вже встигли відвідати ковзанку на відкритому повітрі “Полюс айс”.

Центр допомоги та підтримки "ЯМаріуполь" Запоріжжя знаходиться біля Будинку преси на площі Вернадського (колишня площа Пушкіна). Знайти його легко - по стінопису з Міленою біля входу і муралу на стіні будівлі, який присвячений Маріуполю. У вересні 2023 року його створили маріупольці та працівники центру "ЯМаріуполь" разом з БФ "Покоління майбутнього" Запоріжжя.

На муралі зображені визначні місця міста, яке з весни 21022 року знаходиться в окупації — порт, міський сад, драмтеатр, водонапірна вежа і площа Свободи.

Фото В’ячеслава Твердохліба

 




Схожі новини: