США запровадили санкції через постачання Росії балістичних ракет з КНДР

Переглядів: 275

12 січня 2024 16:33

США запровадили санкції через постачання Росії балістичних ракет з КНДР фото

Державний департамент США запровадив санкції проти трьох організацій з РФ та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет з КНДР для використання їх Москвою у війні проти України.

Про це повідомляється на сайті Державного департаменту.

"Державний департамент запроваджує санкції проти трьох російських організацій та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробувань балістичних ракет Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) для їх використання Росією проти України", - йдеться у повідомленні.

"Передача КНДР балістичних ракет РФ підтримує загарбницьку війну Росії, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження", – зауважив держсекретар США Ентоні Блінкен. 

Зазначається, що Сполучені Штати продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку РФ надає КНДР в обмін на цю зброю, й використовуватимуть усі доступні інструменти для викриття осіб та організацій, причетних до передачі зброї між КНДР та РФ.

Читайте також: КНДР заперечує, що Росія використовує її ракети у війні проти України

"Ми без вагань вживатимемо подальші заходи", - заявили у Держдепі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що РФ вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

Щонайменше 47 країн виступили з рішучим засудженням Північної Кореї і Росії через порушення ними численних резолюцій Ради безпеки ООН, коли РФ незаконно отримала від Пхеньяна балістичні ракети та застосувала їх по мирних містах України.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: