Запорізькі правоохоронці затримали групу шахраїв-рекрутерів

Переглядів: 299

11 січня 2024 17:00

Запорізькі правоохоронці затримали групу шахраїв-рекрутерів фото

Поліцейські встановили, що до протизаконної схеми причетні троє запоріжан.

Шахраї розміщували оголошення в інтернеті з пропозиціями працевлаштування в країнах Європи. Потенційні заробітчани зв’язувались з псевдо-рекрутерами за вказаними телефонами. Після обговорення нюансів угоди зловмисники брали передплату за свої послуги та зникали. Про це повідомляє поліція Запорізької області. 

Отримані у протиправний спосіб гроші, фігуранти виводили через спеціально відкриті на третіх осіб банківські рахунки, а потім «обривали» з клієнтами контакти та зникали.

За оперативними даними, ділки діяли з грудня минулого року та за добу «працевлаштовували» близько 10 осіб.

8 січня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів – у Запоріжжі та Львові. У результаті слідчих дій вилучили комп’ютерну техніку, телефони, банківські картки, sim-карти, чорнові записи та гроші, ймовірно отримані злочинним шляхом.

Цього ж дня поліцейські затримали зловмисників та повідомили їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 КК України. На цей час підозрюваним вже обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до злочинної діяльності, а також кола громадян, потерпілих від протиправної діяльності.

Заходи з викриття проводились співробітниками УСБУ в Запорізькій області спільно з УСР в Запорізькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Схожі новини: