Привітали полярників і пінгвінів: енергодарські школярі створили 85 святкових листівок із зображеннями тварин і побажаннями науковцям

Переглядів: 292

11 січня 2024 16:35

Привітали полярників і пінгвінів: енергодарські школярі створили 85 святкових листівок із зображеннями тварин і побажаннями науковцям фото

Гуртківці Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту привітали учасників 28-ї Української антарктичної експедиції, взявши участь у конкурсі «Антарктида стає ближчою».

Всі малюнки, привітання, побажання учасникам 28-ї УАЕ передані через Національний антарктичний науковий центр, який забезпечує роботу українських полярників на антарктичній станції "Академік Вернадський" .

У відповідь енергодарці отримали щирі слова подяки.

«У ці складні дні, коли майже щодня Україна отримує «вітання» з неба від оскаженілих сусідів, хочеться поділитися з вами чудовими та щирими привітаннями, які полярникам надіслав Енергодарський центр туризму, краєзнавства та спорту.

На жаль, наразі Енергодар залишається окупованим. Учні центру живуть у різних містах України та за кордоном, дехто лишився з родинами в окупованому місті, але продовжує навчатися в українських школах.

Проте навіть в таких умовах діти не втратили цікавості до крижаного континенту. У межах конкурсу «Антарктида стає ближчою» вони створили 85 святкових листівок із зображеннями тварин і побажаннями науковцям.

Наводимо деякі з цих чудових привітань:

  • «Мені подобаються пінгвіни, тому я вітаю всіх пінгвінів та людей і сподіваюся, що у пінгвінів будуть гарні діти. Надіюся, скоро буде перемога. Слава Україні! Героям слава», – Дмитро, 6-й клас.
  • «Я дуже люблю пінгвінів… Я хотів би потрапити до Антарктиди і побачити їх життя. Тому трохи заздрю дослідникам Антарктичної станції за таку нагоду. В мене є м’який королівський пінгвін, але він лишився в моєму рідному місті, я дуже за ним сумую.
  • Дякую вам за ваші відкриття та досліди, і за вашу турботу про пінгвінів та інших тваринок, що знаходяться так далеко від людей. Та особлива подяка за круті фотографії китів на фоні білосніжних льодовиків. P.S. Пінгвінів теж з Новим роком!» – Євгеній, 4-й клас.
  • «Ваша праця є надзвичайно важливою для майбутнього нашої планети, і я хочу висловити вам свою вдячність за все, що ви робите… Я бажаю вам міцного здоров’я, тепла і затишку у вашому дослідницькому будинку, а також успіху в усіх ваших наукових проєктах», – Кароліна, 4-й клас.
  • «Вітаю з 4,8 тис. яєць пінгвінів. Дуже радий за вас. Та ще з Новим Роком», – Єгор.
  • «Бажаю морським котикам довгих років життя та смачної їжі. Вченим і науковцям в році Новому щастя і миру», – Гліб, 5-й клас.
  • «Виживати в Антарктиді напевно, не просто, там дуже холодно, часто сильні вітри та зовсім ніде вирощувати їжу, а коло тебе безкрайня антарктична пустеля. Це може лякати, а може заспокоювати. Сподіваюся, вам не скучно аж на Антарктиді, де навколо тільки сніг і пінгвіни», – Кирило, 7-й клас.
  • «Антарктида – це континент миру і безпеки! Там повністю заборонена будь-яка військова діяльність. Дуже б хотілося б, щоб війни були заборонені по всій землі…. Хочу привітати всіх полярників: і тих, хто зараз в експедиції, і тих, хто бував в експедиціях раніше, і тих, хто зараз захищає нас в окопах. Нехай в наступному році Україна переможе. Настане мир, і всі повернуться до рідних домівок», – Артем, 3-й клас.

Щиро дякуємо за такі теплі та серйозні слова, а ще – за увагу до наших дописів. Хай всі ваші побажання неодмінно втіляться. Окрема вдячність організаторам конкурсу», - говориться у повідомленні на фейсбук-сторінці Національного антарктичного наукового центру.

 




Схожі новини: