За недоплату податків у розмірі понад 43 млн грн судитимуть двох посадових осіб запорізького підприємства

Переглядів: 285

11 січня 2024 13:47

За недоплату податків у розмірі понад 43 млн грн судитимуть двох посадових осіб запорізького підприємства фото

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб місцевого підприємства, які придумали схему ухилення від сплати податку.

За даними слідства, підозрювані розробили та упродовж 4 років використовували протиправну схему з внесення до податкової звітності  недостовірних відомостей, які суттєво зменшували коефіцієнт плати за землю, що перебувала у постійному користуванні їхньої комерційної структури. 

Так, у кожний звітний період, починаючи з 2018 року, фінансовий директор та головний бухгалтер підприємства у податкових деклараціях зі сплати податку за землю умисно зазначали неіснуючі кадастрові номери земельних ділянок, оскільки б за відсутності такого номеру податок нараховувався за більшою ставкою. Тож вигаданий ними та зазначений у податковому документі цифровий код землі надавав можливість вносити за неї плату за меншим коефіцієнтом. Про це повідомляє інформаційний відділ Запорізької обласної прокуратури. 

Така схема ухилення від податку призвела до ненадходження коштів до бюджету на понад 43 млн грн. Наразі судом накладено арешт на нерухоме майно та земельні ділянки, які належать підозрюваним. 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб місцевого підприємства за фактом ухилення від сплати податку в особливо великому розмірі та службового підроблення, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.

 




Схожі новини: