Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 мільйонів євро

Переглядів: 322

10 січня 2024 17:10

Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 мільйонів євро фото

Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 млн євро і вже в січні відправить боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому – бронетранспортери M577.

Про це заявив Президент Литви Гітанас Науседа на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо підтримувати відважних українців у їхній боротьбі всіма засобами: військовими, економічними, політичними. На Раді національної оборони Литви ми схвалили пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму 200 млн євро. У січні ми знову відправимо в Україну боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому – бронетранспортери M577», – сказав він.

Глава держави відзначив, що Литва буде тренувати українських солдатів і зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості. Підписані угоди між українською та литовською оборонною промисловістю Наусєда назвав ще одним прикладом тісної військової співпраці двох держав.

У рамках його візиту Україна і Литва домовились про спільне виробництво засобів оборони, зокрема, засобів боротьби з дронами.

 




Схожі новини: