У Запоріжжі підполковник міліції у відставці зливав окупантам інформацію щодо місць дислокації підрозділів Сил оборони

Переглядів: 252

10 січня 2024 10:45

У Запоріжжі підполковник міліції у відставці зливав окупантам інформацію щодо місць дислокації підрозділів Сил оборони фото

У Запоріжжі  викрито ще одного корегувальника

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю Запоріжжя у держзраді.

За даними слідства, місцевий мешканець - підполковник міліції у відставці - добровільно надав згоду представникам спецслужб фсб рф у проведенні підривної діяльності проти України. Про це повідомляє інформаційний відділ Запорізької обласної прокуратури. 

За власної ініціативи підозрюваний поновив старі зв’язки з колишнім однокурсником Харківського авіаційного вишу, а нині співробітником міністерства оборони рф, та запропонував свою допомогу у війні проти України.

У вересні 2023 року від свого куратора  він отримав доручення розпочати збір розвідданих  щодо дислокації українських захисників у регіоні. З цією метою він  їздив по Запоріжжю  та його передмістю та «добував» інформацію щодо розташування позицій ППО та місць дислокації особового складу і техніки Сил оборони. 

Окремим його завданням було інформування ворога щодо  розміщення виробничих потужностей місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу.

Отримані відомості передавав ворогу через месенджер Telegram.

Чоловік був затриманий у порядку ст. 208 КПК України і на разі перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Запорізькій області.




Схожі новини: