У США продають літальні апарати, для яких не потрібна ліцензія пілота

Переглядів: 282

10 січня 2024 09:30

У США продають літальні апарати, для яких не потрібна ліцензія пілота  фото

Стартап Pivotal, який займається електричною авіацією, розпочав продаж свого нового персонального літального апарата Helix в США. Про це повідомляє Elektrek.

Цей легкий електролітак є унікальним, оскільки не вимагає сертифікації пілота Федеральною авіаційною адміністрацією, що дає можливість більшій кількості людей стати його власниками. Pivotal вже здобув популярність у галузі завдяки своєму попередньому проєкту BlackFly, і тепер вони продовжують свій успіх з новим літальним апаратом Helix, який має покращені технології, що використовуються у BlackFly.

Helix є першим масовим серійним літаком Pivotal, який пропонує американським клієнтам можливість здійснити політ, не маючи ліцензії пілота. Однак власникам електролітака необхідно пройти льотну підготовку, яку надає Pivotal. Крім того, польоти з Helix обмежені безлюдними територіями і їх не можна здійснювати в околицях аеропортів.

Pivotal представив три пакети конфігурацій для Helix, які різняться за налаштуваннями та функціями. Базовий пакет коштує $190 000, а найпродвинутіший – $260 000. Компанія планує почати постачання своїх електролітаків в червні 2024 року.

Покупцям пропонують можливість замовити Helix, сплативши безповоротний внесок в розмірі $250, а потім зарезервувати виробничий слот, заплативши $50 000. Клієнти, які придбають Helix, зможуть власноруч зібрати й підготувати літальний апарат до польоту за 30 хвилин.




Схожі новини: