Відмовився від мобілізації – залишився без майна і грошей: у Раді розповіли, коли може бути вирішена доля ухилянтів

Переглядів: 499

8 січня 2024 20:00

Відмовився від мобілізації – залишився без майна і грошей: у Раді розповіли, коли може бути вирішена доля ухилянтів фото

Новий законопроєкт про мобілізацію до голосування можуть запропонувати вже завтра, 9 січня.

Завтра, 9 січня, в Україні може бути попередньо вирішена доля всіх військовозобов'язаних та ухилянтів. Як стало відомо, у вівторок Верховна Рада може запропонувати до голосування новий законопроєкт про мобілізацію під номером 10378.

Про це повідомили ТСН.ua в кулуарах парламенту.

"Засідання, на якому Комітет з нацбезпеки та оборони буде ухвалювати позицію, буде завтра. Я буду там як автор альтернативного законопроєкту. Мій законопроєкт передбачає залишити відстрочку особам з інвалідністю 3 групи і дати можливість звільнитися таким особам з військової служби", – повідомив у коментарі для ТСН.ua нардеп Олексій Гончаренко.

За його словами, буде остаточне рішення комітету.

"Що може зробити комітет? Він може повернути всі законопроєкти на доопрацювання, може якийсь підтримати і запропонувати Раді голосувати. Це, власне, дві опції, які є у комітету", – додав Гончаренко.

Тим часом найбільше дискусій точиться навколо двох пунктів законопроєкту.

"Найбільші дискусії наразі точаться навколо 3 групи інвалідності (для цієї категорії в законопроєкті передбачено скасування відстрочки від мобілізації – Ред.) та навколо обмежувальних заходів щодо тих, хто ухиляється від мобілізації", – розповів у коментарі для ТСН.ua один із парламентарів, який має стосунок до законопроєкту.

Як відомо, документ пропонує обмежити ухилянтів у праві користуванням своїм майном і грошима.




Схожі новини: