Одна людина у важкому стані: у Запоріжжі дві ракети впали на відкриту місцевість, ще три поцілили в промислові об'єкти

Переглядів: 268

8 січня 2024 16:32

Одна людина у важкому стані: у Запоріжжі дві ракети впали на відкриту місцевість, ще три поцілили в промислові обєкти фото

Сьогодні вранці окупанти завдали чергового масованого удару по Україні. Під ударом опинилося і Запоріжжя, де зафіксували 5 влучань.

Як розповів журналістам начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, дві ракети прилетіли на відкриту територію у приватному секторі, внаслідок чого пошкоджень зазнали житлові будинки і розташовані поруч багатоповерхівки, ще три влучили в інфраструктурні об'єкти. Понівечені транспортні засоби, кілька автівок згоріли.

- Ймовірно, окупанти застосовували Іскандер-М та С-400, - зазначив очільник ОВА. - Постраждали чотири чоловіки та жінка. Один чоловік у важкому стані, у нього були ампутації.

Станом на 13.40 зафіксовано ушкодження 16 багатоквартирних будинків (вибито шибки) та 6 будинків приватного сектору (розбито вікна і покрівлі). Окрім того, ушкодження отримали 2 освітніх заклади та будівлі дачного кооперативу. Про такі наслідки повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

“Представники міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, «Запоріжремсервісу» і «Запоріжміськсвітла» «закривають» вибиті вікна листами OSB та ремонтують покрівлі – укладають шифер, а там, де через погодні умови відсутній доступ, тимчасово накривають плівкою.

Розгорнуто Пункти незламності і намети міської ради, залучено комунальні автобуси. Співробітники райадміністрації та соцпрацівники здійснюють обходи житлового фонду, фіксують ушкодження житла і консультують людей.

На місці працюють і благодійники місії «Проліска», БФ «Посмішка ЮА», ГО «BELUGA UA», «Право на захист», World Central Kitchen, «Карітас Запоріжжя», БФ «АРТАК», ГО «СОНЦЕ ЮА»”, - говориться у повідомленні.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

«За даними слідства, 8 січня 2024 року о 7-00 армія країни-агресора завдала чергового ракетного удару по Запоріжжю. За попередніми даними постраждало п’ятеро місцевих мешканців.

Ракети влучили у відкриті ділянки поруч із житловими будинками. Вибуховою хвилею та уламками вибиті вікна та пошкоджено балкони у багатоповерхівках. Знищено та понівечено автівки, припарковані поряд із місцем влучення. Зазнали руйнувань промислові об'єкти обласного центру.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області», - повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Після прильотів для проведення слідчих дій поліцейські перекрили частину вулиці Перемоги та в Заводському районі на новій дорозі (Новому Північному шосе), обʼїзд здійснюється по вулиці Морфлотській з виїздом на вулицю Оптимістичну та по Північному шосе.

Станом на зараз рух на ділянці по вулиці Перемоги від вулиці Камʼяногірської до вулиці Брянської відкрито.

 

 

 




Схожі новини: