5 ароматів, які врятують від деменції: дія ефірних олій проти старечої хвороби

Переглядів: 310

6 січня 2024 10:26

 5 ароматів, які врятують від деменції: дія ефірних олій проти старечої хвороби  фото

Результат дії ефірних олій буде помітним уже через шість місяців.

Нейробіологи з Каліфорнійського університету провели дослідження і виявили, що деякі ефірні олії можуть запобігти деменції та хворобі Альцгеймера. Якщо людина дихає уві сні певними ароматами, то когнітивні функції будуть чудовими до глибокої старості. Розповідаємо, які п’ять ефірних олій можуть врятувати від старечої хвороби.

Які ефірні олії рятують від деменції та хвороби Альцгеймера: дослідження вчених

Вчені використовували дію ароматів вночі протягом шести місяців. Двох годин ароматизації кімнати було достатньо для того, щоб у піддослідних на 226% покращилися функції мозку, пам’ять і здатність ухвалювати рішення.

Аромати, які, на думку вчених, здатні захистити від деменції.

  • Лавандова ефірна олія. Здатна послаблювати головний біль, заспокоювати нервову систему і покращувати роботу головного мозку. Завдяки своїй здатності стимулювати кровообіг у мозку покращує покращує пам’ять і когнітивні функції.
  • М’ятна ефірна олія. Ефірна олія м’яти здатна знімати нервову напруженість і роздратування, усуває головний біль, викликаний перевтомою. Також відновлює сили та активує роботу головного мозку.
  • Евкаліптова ефірна олія. Допомагає в разі головного і м’язового болю, має протизапальні та антиоксидантні властивості, підвищує імунітет. Також покращує концентрацію уваги і здатність ухвалювати рішення, активуючи роботу головного мозку.
  • Розмаринова ефірна олія. Підвищує стресостійкість, знімає напруженість і роздратованість. Завдяки вмісту антиоксидантів стимулює захист організму від вірусних захворювань. Також здатна покращувати пам’ять, знімає головний біль за вегето-судинної дистонії. Підвищує артеріальний тиск і здатна усувати запаморочення.
  • Апельсинова ефірна олія. Усуває тривожні стани, покращує настрій та емоційний стан. Також знімає втому, занепокоєння і нервозність, стимулює роботу головного мозку, покращує пам’ять та розумові здібності.



Схожі новини: