Чи зараховується до трудового стажу період військової служби ?

Переглядів: 250

5 січня 2024 13:40

Чи зараховується до трудового стажу період військової служби ? фото

Період військової служби зараховується до трудового стажу - Міністерство оборони України та інші силові структури та відомства сплачують за строковиків та контрактників страхові внески.

Як зазначає Головне управління Пенсійного фонду в Запорізькій області, страховий стаж також зараховується і особам, які перебувають на строковій альтернативній (невійськовій) службі, на фронті або беруть участь у бойових діях, служать у воєнізованих формуваннях, аварійно-рятувальних підрозділах, створених відповідно до законодавства України.

"Це відноситься і до тих, хто служить в органах державної безпеки, внутрішніх справ і Національної поліції, незалежно від місця проходження служби.

У разі якщо за період з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2016 року в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні відомості, необхідні для обчислення страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), працівникам поліції, страховий стаж обчислюється на підставі довідки про проходження військової служби та сплачені суми страхових внесків", - роз'яснюють фахівці.




Схожі новини: