Кірбі прокоментував можливість військової допомоги Україні з боку США

Переглядів: 299

4 січня 2024 16:00

Кірбі прокоментував можливість військової допомоги Україні з боку США фото

Зважаючи на останні масовані атаки Росії, Білий дім наголошує на важливості підтримки Конгресом запиту на додаткове фінансування військової допомоги Україні з боку США, оскільки надалі воно відсутнє.

Координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу сказав:

"За останні 48-72 години ви всі бачили, що Росія продовжує здійснювати безпілотні та ракетні атаки, зокрема й балістичні атаки, на цілі в Україні, не тільки військові, а й цивільні цілі, і продовжує намагатися використовувати зиму як зброю, атакувати їхню інфраструктуру".

"Ось чому так важливо, щоб запит на додаткове фінансування з боку США, запропонований президентом, був прийнятий".

"Президент підписав останній пакет безпекової допомоги, на який ми маємо повноваження щодо коштів. Це все. Нам потрібна додаткова підтримка, щоб ми могли надати Україні додаткову безпекову допомогу".

"Щоразу, коли ми підписуємо один з цих пакетів, завжди є затримка в кілька днів, якщо не тижнів, тому те, що було підписано 27-го, не все було доставлено в Україну. Це станеться найближчими днями і тижнями. Далі — фінансування відсутнє".

Що передувало: Речник Державного департаменту США Метью Міллер заперечив повідомлення ЗМІ про нібито зміну американської стратегії підтримки України в її протистоянні повномасштабній російській агресії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна вірить у "план А" щодо військової підтримки західних країн і не має альтернативи ("плану Б") у разі її припинення.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: