Автомобілі, 3D-принтери і нагороди: запорізькі гвардійці відзначили річницю створення військової частини

Переглядів: 335

3 січня 2024 22:50

Автомобілі, 3D-принтери  і нагороди: запорізькі гвардійці відзначили річницю створення військової частини фото

Військова частина 3033 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України відзначила 32-у річницю створення.

Щоправда, багато років поспіль днем створення частини вважалося 30 вересня, але дату "декомунізували" і останні роки урочистості проходять 2 січня.

Військовослужбовці частини стали на захист територіальної цілісності країни ще в 2014 році.

На початку повномасштабного збройного вторгнення рф  гвардійці  героїчно обороняли Запорізьку АЕС. Також воїни стримували ворожі навали на запорізькому напрямку, де і продовжують виконувати службово-бойові завдання.

З річницею створення частини мужніх захисників привітав та вручив їм почесні відзнаки за оборону Запорізького краю очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко. Він висловив бійцям слова вдячності, а також передав ключі від нових авто, які слугуватимуть захисникам для військових потреб.

«Починаємо новий рік з передачі чергової партії допомоги для наших захисників. Обласна військова адміністрація продовжує підтримувати воїнів Національної гвардії України - сьогодні передали 8 нових автівок, які допоможуть у виконанні бойових завдань. Щиро вітаю! Слава героям-нацгвардійцям! Разом до Перемоги!», - наголосив Юрій Малашко.

Привітав захисників та подякував їм за стійкість і відвагу, відданість службі та героїчну оборону України операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко. Він передав бійцям три 3D-принтера, які дадуть можливість друкувати майже будь-які деталі для техніки з пластику, зокрема для авто та розвідувальних дронів, які залучені для охорони важливих державних об’єктів Запоріжжя.

Своєю чергою командир 23 окремої бригади охорони громадського порядку "Хортиця" Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України полковник Андрій Бєляєв наголосив, що завдяки щоденній титанічній роботі, яку роблять наші військові, органи державної влади й волонтери, Україна вистоїть і обов’язково переможе.

Також він висловив слова вдячності всім, хто бере активну участь у підвищенні обороноздатності військової частини 3033 Національної гвардії України. Особовому складу подякував за проявлену мужність, побажав переможного миру, добра, наснаги, здоров’я, сил та вручив почесні нагороди.

Військова частина має славетну історію та героїчне сьогодення, адже з початком широкомасштабного вторгнення окупаційних військ на територію України гвардійці в перших рядах стали на захист рідної землі. Вони дають гідну відсіч ворожій навалі, завдаючи значних втрат силам противника.

Джерело: фейсбук-сторінка 23 окремої бригади ОГП "Хортиця"




Схожі новини: