Виплачені банком відсотки і призначення субсидії: що треба знати

Переглядів: 336

3 січня 2024 22:15

Виплачені банком відсотки  і  призначення субсидії: що треба знати  фото

Чи зараховуються до середньомісячного сукупного доходу для призначення субсидії виплачені банком відсотки від розміщеного депозиту?

Роз'яснює Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області:

"Доходи від розміщення депозитів не враховуються у середньомісячний сукупний дохід сім'ї (пункт 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632).

Водночас, якщо будь-хто зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти, що у загальній сумі перевищують 100 тис. гривень, житлова субсидія не призначається".

Нагадаємо: субсидія – це державна допомога українцям із оплатою комунальних послуг. Сім'ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують 15% прибутку, мають право на отримання субсидій.

За житловою субсидією можна звернутися будь-якого місяця року, якщо ваша сім'я потребує підтримки від держави. Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Запрізькій області.

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за призначенням до дати закінчення опалювального сезону.

Субсидію розраховують на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Після закінчення терміну отримання субсидії органи Пенсійного фонду України здійснюють самостійний розрахунок на наступний період без звернень громадян (крім окремих категорій домогосподарств, зокрема, ВПО).

Житлова субсидія на придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік лише за особистим обігом.

У разі звернення за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону вона призначається з початку такого сезону. А у разі звернення за призначенням житлової субсидії протягом трьох місяців після підвищення тарифів – субсидія призначається з місяця такого підвищення.

Як оформити субсидію?

Субсидію можна оформити онлайн, не виходячи із дому. Що потрібно зробити:

  •  зареєструватися або авторизуватись на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID;
  •  вибрати в меню Послуги розділ Пенсії, пільги та допомоги та Заява на субсидію;
  •  заповнити дані та перевірити їх коректність;
  •  скачати необхідні копії документів для отримання субсидії.

У деяких випадках до заяви та декларації для оформлення субсидії можуть знадобитися й інші документи.

Документи на субсидію можна подати особисто, незалежно від місця проживання.

Основні документи, які потрібно заповнити претенденту на субсидію – це заява та декларація про доходи та витрати. Також будуть потрібні дані паспорта заявника та його ідентифікаційний код.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Схожі новини: