Росія цієї зими змінює тактику масованих обстрілів України - британська розвідка

Переглядів: 327

3 січня 2024 15:33

Росія цієї зими змінює тактику масованих обстрілів України - британська розвідка фото

Нещодавні ракетні обстріли України свідчать, що російські війська насамперед намагаються завдати ударів по оборонній промисловості, а не по енергетичним об’єктам, як це було минулої зими.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«З 29 грудня 2023 року Росія збільшила інтенсивність ударів ракетами великої дальності проти України. Її військові задіяли значну частину запасів крилатих ракет, випущених з повітря, та балістичних ракет, які вони накопичили за останні місяці. Цілями нещодавніх ударів, швидше за все, були об’єкти оборонної промисловості України», - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що такий крок контрастує з минулою зимою, коли росіяни в першу чергу обстрілювали українську енергетичну інфраструктуру.

«Було схоже на те, що Росія відновить цю кампанію з ударами по енергетичній інфраструктурі на початку грудня 2023 року», - заявили у відомстві.

Зазначається, що таке рішення Росії, можливо тимчасове, є зміною в підході обстрілів по Україні.

«Російські планувальники майже напевно визнають все більшу важливість потужностей оборонної індустрії у той час, як вони готуються до довготривалої війни» - підсумували у Міноборони.

2 січня російські війська здійснили масовану повітряну атаку на Україну. Протиповітряна оборона знищила 72 із 99 ворожих цілей, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

Унаслідок атаки в Україні загинуло п'ятеро людей і 130 зазнали поранення, також пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів.

Джерело: Укрінформ

 




Схожі новини: