Розбій серед білого дня: у Запоріжжі чоловік, погрожуючи ножем, відібрав виручку у продавщиці ялинок

Переглядів: 292

1 січня 2024 23:45

Розбій серед білого дня: у Запоріжжі чоловік, погрожуючи ножем, відібрав виручку у продавщиці ялинок фото

30 грудня до відділу №3 (Шевченківський) Запорізького райуправління поліції надійшло звернення від жительки міста. Заявниця повідомила, що її 66-річну матір пограбував невідомий. 

На місці події працівники слідчо-оперативної групи та співробітники кримінальної поліції опитали потерпілу. Жінка розповіла, що вона здійснює продаж ялинок на одній з вулиць Шевченківського району. Близько 11:30 до неї підійшов чоловік, який раптово дістав ніж та, погрожуючи ним, зірвав нагрудну сумку з мобільним телефоном і грошима в сумі 2500 гривень. Після цього нападник зник у невідомому напрямку. 

Працівники сектору кримінальної поліції провели першочергові пошукові заходи та впродовж кількох годин встановили місцезнаходження фігуранта. Ним виявився 42-річний громадянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Його затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Знаряддя злочину поліцейські вилучили. 

Наразі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури слідчий повідомив правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Найсуворіша санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Джерело: Відділ комунікації поліції Запорізької області




Схожі новини: