Вітаємо з Новим Роком…

Переглядів: 456

31 грудня 2023 23:28

Вітаємо з Новим Роком… фото

…і прощаємося з минулим

З Новим Роком, шановні відвідувачі нашого сайту, наші давні та нові друзі!

Успіхів нам усім, добра і миру після Перемоги! Тим більше, що минулий 2023 був більш ніж проблемним. І для України, і для Ізраїлю, і для світу загалом. Судіть самі

В Україні наш наступ не розпочався навесні, не залагодився влітку і зупинився восени. Взимку близькість виборів у США призвела до перебоїв із постачанням нам озброєнь – а Європа компенсувати їх не в змозі. Навіть наближення до Євросоюзу під питанням через особливу позицію Угорщини. Та й напруженість між командами Зеленського та Залужного, схоже, не лише рашистські фейки.

В Ізраїлі протистояння коаліції та опозиції змінилося шоком 7 жовтня. Пропущений удар, більше тисячі загиблих, урочистостей у Газі, сотні заручників – такого у новій історії Землі Обітованої не було. А далі – війна в Газі на знищення ХАМАСу, причому майбутнє сектора після її закінчення у суцільному тумані.

У світі чітко окреслилася нова «вісь зла»: Росія – Іран – Північна Корея. Біда в тому, що навіть колективний Захід, що згуртувався, не цілком усвідомлює, що третя світова війна вже йде. І навіть найкращі уми людства не можуть запропонувати демократії дієвого засобу перемоги над тоталітаризмом.

Окремо про наш сайт. З червня минулого року в нього друге народження. Після майже року мовчання ми поновили його роботи і свідомо перейшли на українську мову. Вистояти нам допомогли наші друзі: і ті, що вимушено залишилися в окупованій Мелітопольщині, і ті, яких доля розкидала по Україні і світу. Окрема вдячність Українській асоціації медіа-бізнесу та Media Development Foundation, які підтримали нас грантом і допомогли стати більш цікавими та корисними для вас. 

 

Вірю, що 2024-й буде кращим за 2023-й – і для планети, і для двох моїх Батьківщин – України та Ізраїлю (у євреїв так буває), і для кожного з нас. Успіху нам усім, добра і миру після Перемоги!

 




Схожі новини: