День жалоби: ворожа ракетна атака забрала життя дев“яти мешканців Запоріжжя

Переглядів: 345

30 грудня 2023 10:45

День жалоби: ворожа ракетна атака забрала життя дев“яти мешканців Запоріжжя фото

29 грудня країна-терорист завдала масованого ракетного удару по Україні — на великі міста та містечка поменше полетіло 110 ракет. Ворог також атакував безпілотниками, їх було близько півсотні.

Серед міст, які потрапили під ракетний обстріл, було і Запоріжжя — на наше місто окупанти направили 10 ракет, ракетна атака була здійснена і на два села Запорізького району — Відрадне і Матвіївку.

30 грудня в області оголошено День жалоби – учора нелюди обірвали життя дев’ятьох невинних мирних людей. Зокрема, окупанти вщент зруйнували дім на дві сім’ї. З-під завалів дістали тіла двох жінок і чоловіка, а також рештки людини, особу якої встановлюватимуть методом ДНК-аналізу.

За інформацією секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, рашисти пошкодили інфраструктурний обʼєкт, а також 29 багатоповерхівок, 11 приватних будинків, 2 школи, 2 дитсадка та 1 медзаклад. Пошкоджень зазнав і трамвай, у якому повибивані вікна та розбиті фари.

Увесь день міські служби працювали над ліквідацією наслідків ворожих обстрілів. Фахівці аварійно-рятувальної служби розбирали завали, а представники «Запоріжремсервісу» та волонтери «Добробату» закривали листами OSB вибиті вікна, працівники «ЕЛУАШу» та «Запоріжелектротрансу» прибирали будівельне сміття.

На місцях працювали два комунальних автобуси, були розгорнуті два намети міської ради, в яких працівники райадміністрацій і соціальних служб надавали людям консультативну і психологічну допомогу.

Не залишились осторонь і благодійники - представники організацій «Артак», «Карітас Запоріжжя», «Проліска», «Право на захист», World Central Kitchen надавали людям тарпаулін, допомагали з харчуванням та з роз’ясненням по оформленню документів.

Якщо ваша оселя зазнала ушкоджень, повідомляйте про це або фахівцям, які чергують у наметах міськради та в автобусах, або на 15-80 (зі стаціонарних) чи з мобільних (061) 787 15 80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80.

 

 




Схожі новини: