Поліція Чехії відстежує послідовників університетського стрільця, просить підтримки медіа

Переглядів: 283

26 грудня 2023 22:00

Поліція Чехії відстежує послідовників університетського стрільця, просить підтримки медіа фото

Спецслужби Чехії відстежують та розслідують заяви про підтримку дій "університетського стрільця" як суспільно-небезпечні загрози

Поліція Праги відстежує та розслідує заяви про підтримку дій "університетського стрільця" як суспільно-небезпечні загрози. Про це йдеться у повідомленні поліції у X (Twitter).

"Тільки за вчорашній день (25 грудня. – Ред.) празькі слідчі у кримінальних справах розкрили ще сім справ про небезпечні погрози (зазвичай – "тепер моя черга" тощо) або про схвалення нападу на філософський факультет Карлового університету. Переважну більшість цих "героїв" уже встановлено", – повідомила поліція.

Правоохоронці також подякували медіа, які "не брали участі у створенні культу масового вбивці", і закликали решту ЗМІ відповідальніше підходити до висвітлення цієї теми.

Поліція Чехії припускає, що 24-річний чоловік, який вчинив стрілянину в Карловому університеті в Празі, може бути причетний до подвійного вбивства батька з дитиною минулого тижня.

21 грудня 2023 року в будівлі філософського факультету Карлового університету в Празі сталася стрілянина. 24-річний студент убив 14 людей, близько 25 поранено, з них 10 – тяжко.

МВС Чехії повідомило, що в результаті стрілянини в Карловому університеті загинула голова Інституту музикознавства при факультеті мистецтв Лєнка Главкова.

Джерело: Liga




Схожі новини: