Концерт у бібліотеці: запорізькі юні виконавці грали і співали для читачів золотого віку

Переглядів: 411

23 грудня 2023 21:15

Концерт у бібліотеці: запорізькі юні виконавці грали і співали для читачів золотого віку фото

Напередодні Різдва до Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва запросили читачів старшого віку - мешканців Запоріжжя та вимушених переселенців.

Саме для них підготували новорічний святковий концерт юні віртуози та викладачі-музиканти ЗДМШ №3, партнери бібліотеки за проєктом «Мобільна школа молодого патріота».

- Молоді виконавці вирішили привітати зі святами та підтримати людей золотого віку, яким зараз найважче під час повномасштабного вторгнення. Багато людей залишились самі, близькі та рідні виїхали за кордон чи в інші регіони України, а хтось навпаки вимушено покинув домівку з місць, де йдуть бої та з окупованої території. Під час свят таким українцям найбільш самотньо, - розповіла провідна бібліотекарка Лариса Головко.

Але Новий рік не час для суму. Ведуча заходу – заступниця директора ЗДМШ №3 Наталя Рогова привітала гостей з Різдвом. Концертна програма почалась з веселої музичної гри, в якій могли взяти участь всі бажаючі.

Номери юних співаків чергувалися з інструментальними виступами, віртуозною грою молодих музикантів на різних музичних інструментах: бандурі, саксофоні, фортепіано, електронному піано, гітарі, флейті тощо, яким за потребою акомпанували їх турботливі викладачі.

- Настрій глядачів покращувався, все гучніше ставали оплески, все більше можна було побачити посмішок на обличчях. Все уважніше слухали присутні гості музику і все більше занурювались в атмосферу Різдва, - ділиться Лариса Головко.

Але найбільший подарунок-сюрприз очікував гостей концерту наприкінці заходу – чарівне високопрофесійне виконання «Щедрика» Миколи Леонтовича вокальним ансамблем ЗДМШ №3 «Гармонія».

«Мені дуже сподобався концерт, наша талановита молодь, - сказала читачка Любов Орлова. – Запрошуйте, я бажаю, щоб таких концертів було побільше. Я психологічно відпочила, думаю, що й інші глядачі зі мною погодяться».

А керівниця бібліотеки Вікторія Писанець зауважила, що обласна бібліотека для юнацтва є майданчиком, де взаємодіють різні покоління українців: старші сприяють розвитку толерантності молодих, а юні таланти відкривають для них українське мистецтво.

«Читачі та співробітники Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва висловлюють щиру подяку учням та колективу викладачів ЗДМШ №3 за святковий настрій та найкращий естетичний подарунок до Нового 2024 року! І чекають на нові концерти молодих музикантів в бібліотеці», - зазначила провідна бібліотекарка Лариса Головко.

Фото надані Ларисою Головко




Схожі новини: