Скасовуються або переносяться: у Запоріжжі встановлено обмеження для проведення різдвяно-новорічних заходів

Переглядів: 365

23 грудня 2023 14:16

Скасовуються або переносяться: у Запоріжжі встановлено обмеження для проведення різдвяно-новорічних заходів фото

Уже другий рік українці зустрічають Різдво і Новий рік в умовах воєнного стану, під завивання сирен, а то і під ворожими обстрілами, як це було у Запоріжжі, коли за кілька годин до початку 2023 року у місто прилетіла російська ракета.

Цьогорік ситуація не краща - від підступного ворога можна чекати чого завгодно! Тому обласна військова адміністрація прийняла рішення, щоб убезпечити мешканців Запоріжжя на період різдвяно-новорічних свят.

- Через безпекову ситуацію проведення більшості обласних масових заходів - скасо==вано. Не буде встановлено головну ялинку області. При цьому деякі культурні заходи відбудуться онлайн, деякі - в укриттях з дуже обмеженою кількістю відвідувачів. Якщо тривога триває понад 45 хвилин, захід або скасовується, або переноситься на інший день.

На спільній нараді з представниками релігійних конфесій іправоохоронцями дійшли згоди, що настоятелі церков запишуть привітання з Різдвом для розміщення на інтернет-ресурсах. Також під час Різдвяних богослужінь поліція посилить патрулювання релігійних споруд, - розповів на традиційному брифінгу в офіційному медіацентрі при ОДА начальник Запорізької обласної військової адміністраціх Юрій Малашко.

Ну, про те, що головну обласну ялинку (як і міську) у центрі Запоріжжя ставити не будуть, було зрозуміло давно: по-перше, переважна більшість запоріжців виступає проти витрачання бюджетних коштів на встановлення ялинок, а по-друге, це безглуздо з точки зору безпеки містян. Та й площа Фестивальна, зазначу, дуже занедбана як для святкових декорацій.

Юрій Малашко також повідомив, що у святкові дні тривалість комендантської години у Запоріжжі не зміниться, вона триватиме з 23.00 до 5.00 (на підконтрольній території Василівського та Пологівського районів – з 21:00 до 5:00).

Провідні заклади культури обласного підпорядкування вже повідомили про скасування чи перенесення своїх заходів.

«На жаль, маємо повідомити, що з метою посилення заходів безпеки, показ вистав у нашому театрі тимчасово призупиняється. Просимо поставитись з розумінням до таких реалій воєнного часу. Нові правила та їх раптові зміни – непрості не лише для глядачів, а й для наших артистів та кожного працівника театру.

Але нехтувати вашою безпекою – ми не можемо. Дуже сподіваємось, що в найближчий час зможемо повідомити про відновлення роботи! Слідкуйте за новинами! До зустрічі!, - повідомдяється на сайті академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Магара.

Приблизно такого змісту інформація з“явилася і на інформаційних ресурсах Запорізької обласної філармонії.

"Дорогі глядачі! Через безпекову ситуацію у період воєнного стану, за рішенням Запорізької обласної військової адміністрації проведення новорічно-різдвяних заходів обмежено. У зв'язку з цим заходи Запорізької обласної філармонії перенесено.

Приносимо вибачення за незручності та просимо ставитися до ситуації з порозумінням. Слідкуйте, будь-ласка, за анонсами та рекламою. Інформація буде розміщена на офіційній сторінці Запорізької обласної філармонії у мережі Фейсбук та на сайті filarmonic.zp.ua», - повідомила філармонія.

На сайті академічного обласного театру юного глядача така інформація відсутня, до кінця року в афіші вказано три вистави, з яких дві - для дітей і для дорослого глядача пройдуть сьогодні. Ще одну виставу у театрі планують показати 29 грудня.

А на сайті академічного обласного театру ляльок взагалі розміщена афіша на грудень, на якій вказано, що 23-30 грудня тут показуватимуть прем'єру вистави "Ніч перед Різдвом" з Новорічною інтермедією.

Тож, перед тим, як йти на культурний захід, уточнюйте, чи не перенесли його.

 




Схожі новини: