США можуть звернуться до Японії по ракети Patriot для України

Переглядів: 283

20 грудня 2023 17:28

США можуть звернуться до Японії по ракети Patriot для України фото

США можуть звернутися до Японії, щоб отримати ракети Patriot для передачі їх Україні. Про це повідомляє Washington post.

Очікується, що в п’ятницю Японія офіційно затвердить зміни, які дозволять їй експортувати кілька десятків ракет Patriot до США. За словами американських чиновників, ці зміни прямо не згадуватимуть систему Patriot, але відповідатимуть ключовому запиту адміністрації Байдена.

Японія виробляє ракети для Patriot, головної системи протиповітряної оборони США, за ліцензією компанії Raytheon.

Президент Байден підняв це питання з прем'єр-міністром Фуміо Кісіда в Кемп-Девіді в серпні, під час тристороннього саміту з Південною Кореєю, і знову на економічному саміті в Сан-Франциско минулого місяця. Сеул негласно пообіцяв надати Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів - більше, ніж усі європейські країни разом узяті. За словами офіційних осіб, значна частина цих боєприпасів вже надана.

Японія, стурбована тим, що російське вторгнення може підштовхнути Китай до аналогічних дій проти Тайваню, підтримала Україну. Вона стала першою країною Східної Азії, яка приєдналася до західних санкцій проти Москви.

Нагадаємо, в грудні до України прибула друга система ППО Patriot від Німеччини. Її передали разом із запчастинами та ракетами.

Президент України Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції заявив, що цієї зими кілька нових систем ППО Patriot захищатимуть Україну. Крім того, особисто від канцлера Німеччини Олафа Шольца Україна очікує на ще одну систему Patriot.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: