У США не проголосують за допомогу Україні до нового року

Переглядів: 274

20 грудня 2023 13:01

У США не проголосують за допомогу Україні до нового року фото

Сенат США не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні та посилення безпеки кордонів США до початку наступного року, заявили лідери обох партій у Сенаті.

Про це повідомляє Reuters

Пряма мова лідера демократів у Сенаті Чака Шумера: "Наші переговірники працюватимуть дуже старанно під час грудневих та січневих канікул, і наша мета – зробити щось, як тільки ми повернемося".

Деталі: Республіканець Джон Тьюн заявив, що угода не буде досягнута до січня 2024 року, зазначивши, що "демократи згаяли час до того моменту, коли є можливою домовленість" щодо угоди про безпеку кордонів до Різдва.

У спільній заяві Шумер та лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що учасники переговорів "досягають обнадійливого прогресу", але "залишаються складні питання".

Пряма мова незалежної сенаторки Кірстен Сінеми: "Я не можу сказати, наскільки це складне питання. Це найскладніша сфера американського законодавства".

Передісторія:

Раніше повідомлялося, що законодавці США все ще не можуть домовитись про пакет заходів із зміцнення безпеки кордону в обмін на голоси республіканців за законопроєкт, що включає допомогу Україні.

Перед цим Білий дім повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року.

Фінансовий інспектор Пентагону Майк Маккорд раніше повідомив Конгресу, що до 30 грудня його відомство вичерпає кошти для поповнення запасів зброї, надісланої Україні.

Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Будь-яка угода в Сенаті, який контролюють демократи з перевагою в 51 голос, повинна буде також отримати схвалення Палати представників США, яку контролюють республіканці (більшість у 221 проти 213).

Джерело: Українська правда




Схожі новини: