Перевищення в десятки разів: у Запоріжжі з затонулої баржі витекли нафтопродукти

Переглядів: 328

19 грудня 2023 19:30

Перевищення в десятки разів: у Запоріжжі з затонулої баржі витекли нафтопродукти фото

Затонула стара баржа, з якої витекли нафтопродукти, завдала шкоди Дніпру.

Про витік «просигналізували» райдужні плями на поверхні річки. Подія в межах Запоріжжя сталася ще в листопаді, про неї у своєму телеграм-каналі Державна екоінспекція Південного округу повідомила 13 грудня.

Сьогодні на брифінгу у офіційному медіацентрі при ОДА подробиці розповів начальник Державної екологічної інспекції Південного округу Олег Бігдан.

- 20 листопада спеціалісти Державної екологічної інспекції Південного округу здійснили обстеження Дніпра. До нас надійшло повідомлення, що затонуло судно і з нього витікають нафтопродукти.

Спеціалісти інспекції разом з лабораторією виїхали на місце, відібрали проби води. На воді спостерігалися плями, був чутний запах нафтопродуктів.

За результатами аналізу виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів у десятки разів, - повідомив Олег Бігдан.

Інспектори відібрали та проаналізували  5 проб води та виконали 11 визначень.

Екологи повідомили про подію екологічного характеру до Запорізької ОВА та ДСНС, а також власника судна.

«Після цього власник вжив заходів - оперативно встановив бони навколо затонулого судна. За допомогою сорбента «Еконадін», який є деструктором нафтопродуктів, ця аварія була локалізована», - зазначив начальник Державної екологічної інспекції Південного округу.

Інспекція вже звернулась до Запорізької обласної прокуратури, відкрито кримінальне провадження.

Збитки, за словами Олега Бігдана, ще не порахували

 




Схожі новини: