У Запоріжжі затримали чоловіка, який продавав метамфетамін наркозалежним

Переглядів: 335

19 грудня 2023 11:22

У Запоріжжі затримали чоловіка, який продавав метамфетамін наркозалежним   фото

46-річний чоловік налагодив незаконний «бізнес» із розповсюдження психотропних речовин на території обласного центру.

Раніше несудимий місцевий мешканець збував «товар» під час особистих зустрічей із клієнтами. Правоохоронці задокументували його злочинну діяльність та затримали зловмисника. Йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Оперативники відділу поліції № 1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління отримали інформацію про те, що житель міста розповсюджує наркотичні речовини на території обласного центру.

Поліцейські задокументували два факти збуту фігурантом психотропної речовини (попередньо - «метамфетамін»). У спосіб «із рук в руки» він продавав «товар» наркозалежним особам по 2 тисячі гривень за грам.

Працівники поліції провели обшуки за місцем мешкання фігуранта та на дачній ділянці, яку він орендує. За їх результатами правоохоронці виявили та вилучили зіп-пакети з речовинами (попередньо – «метамфетамін» та «канабіс»), 39 кущів конопель з ознаками культивації, електронні ваги, шприці, сім карти, мобільні телефони, банківські картки та близько 190 тисяч гривень, ймовірно отримані в результаті злочинної діяльності.

Всі вилучені речові докази направлені на експертні дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Слідчий під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури вже повідомив зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

15 грудня підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), відкрито кримінальне провадження. За результатами експертних досліджень діям фігуранта буде надана остаточна правова кваліфікація.

Досудове розслідування триває.




Схожі новини: