Нафта здешевшала на тлі невизначеності щодо попиту

Переглядів: 317

13 грудня 2023 15:35

Нафта здешевшала на тлі невизначеності щодо попиту фото

Ціни на нафту 13 грудня продовжують знижуватись, після падіння до мінімумів з 27 червня за підсумками попередньої сесії.

Як змінились ціни 

Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить 73,09 дол за барель, що на 0,2% нижче, ніж на закриття попередньої сесії. 12 грудня ціна цих контрактів впала на 3,7%, до 73,24 дол за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здешевшали на 0,2%, до 68,47 дол за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на 3,8%, до 68,61 дол за барель.

Що впливає на ціни 

Тиск на ринок чинять побоювання послаблення попиту на енергоресурси при сигналах зростання видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК+, зазначає Market Watch.

Ринок негативно сприйняв дані про динаміку споживчих цін у США за листопад, опубліковані напередодні. Інфляція в Штатах минулого місяця сповільнилася до 3,1% у річному вираженні з 3,2% місяцем раніше, тоді як базова інфляція, яка не враховує вартість продуктів харчування та енергоносіїв, залишилася на рівні 4%.

Стійкість базової інфляції зменшує ймовірність зниження ставки Федеральною резервною системою (ФРС) у першому кварталі 2024 року, і це знову порушує питання можливості рецесії в економіці США через обмежувальну політику ЦБ, зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Економічна правда 




Схожі новини: