У Німеччині оголосили звинувачення 27 учасникам спроби перевороту, зокрема громадянці РФ

Переглядів: 313

12 грудня 2023 21:20

У Німеччині оголосили звинувачення 27 учасникам спроби перевороту, зокрема громадянці РФ фото

Федеральна прокуратура Німеччини у вівторок підтвердила, що скерувала обвинувальні акти стосовно 27 учасників спроби державного перевороту минулого року, влаштованої ультраправим угрупованням "рейхсбюргерів".

Це випливає з трьох окремих повідомлень на сайті генпрокуратури ФРН, повідомляє "Європейська правда".

Справи проти 27 підозрюваних у спробі державного перевороту скерували до вищих земельних судів Франкфурта-на-Майні (десять), Мюнхена (вісім) і Штутгарта (дев’ять). Вони повинні вирішити, чи визнати звинувачення й призначити судовий розгляд.

Серед ключових фігурантів – Генріх XIII князь Ройс, колишній елітний солдат Рюдігер фон Пескаторе, колишня депутатка Бундестагу від "Альтернативи для Німеччини" і суддя Біргіт Мальсак-Вінкеманн, а також експоліцейський Міхаель Фріч, які, як вважається, є ядром "рейхсбюргерів".

Прокуратура вказує, серед іншого, що частина підозрюваних активно консультувались із генеральними консульствами Росії в німецьких містах, що може свідчити про причетність Москви до спроби перевороту.

Один з обвинувальних актів скерований проти громадянки Росії Віталії Б., яка, як стверджується, налагодила контакт між Генріхом XIII князем Ройсом і генконсульством Росії в Лейпцигу та особисто його туди супроводжувала в червні 2022 року.

Нагадаємо, у грудні 2022 року федеральна прокуратура ФРН заарештувала 25 чоловіків і жінок у кількох федеральних землях, а також Австрії та Італії, за підозрою в підготовці держперевороту.

Підозрювані планували повалення політичної системи в Німеччині, яка мала б провести переговори про "новий державний устрій" ФРН із державами-переможницями у Другій світовій війні.

Організатори перевороту, "рейхсбюргери" ("Громадяни Рейху"), – це угруповання, яке не визнає існування Федеративної Республіки Німеччина та її демократичних структур. Федеральне відомство із захисту конституції ФРН минулоріч нарахувало близько 23 тисяч прихильників цієї течії, з яких близько 5% є правими екстремістами.

Джерело: Європейська правда




Схожі новини: