Ілон Маск випустив штучний інтелект Grok для преміумкористувачів X. Він поширює фейки

Переглядів: 311

11 грудня 2023 19:30

Ілон Маск випустив штучний інтелект Grok для преміумкористувачів X. Він поширює фейки фото

8 грудня Ілон Маск представив ШІ Grok для преміумкористувачів X (Twitter) у США. Про це повідомляє Vice.

Головна перевага цього чатбота полягає в його можливості отримувати інформацію з дописів користувачів та мати доступ до подій у реальному часі у всьому світі. Але під час тестування медіа Motherboard було виявлено, що Grok створює фальшиві хронології новинних подій та надає дезінформацію, включно з теорією змови.

Grok насправді не розуміє інформацію, яку генерує, але може узагальнювати результати та передбачати наступне слово в реченні. Він має два стилі взаємодії: "Розважальний режим" та "Звичайний режим", і за замовчуванням працює у першому. Grok надає неправильну і вигадану інформацію, яка часто суперечить більш точним відповідям. І хоча Ілон Маск попереджав про можливість проблем, він очікує, що розробка чатбота швидко поліпшуватиметься.

У тестуванні з міжнародних подій компанією Motherboard Grok надавав неправдиву інформацію. Наприклад, він стверджував, що Ізраїль і ХАМАС домовилися про припинення вогню, але це не відповідало дійсності. Також було виявлено, що Grok надавав неправильні дати та події, які не відбулися.

Задавши питання про ізраїльсько-палестинський конфлікт, Grok також надав неправильну і вигадану інформацію про події, які не сталися. Він заявив, що ізраїльський уряд оголосив про будівництво нового бар'єру безпеки, але це не було правдою. Крім того, Grok стверджував, що США пропонували новий мирний план для Близького Сходу, але такого плану цього року не було.




Схожі новини: