Миколай прийде ще раз: на численні прохання глядачів у Запорізькій обласній філармонії повторять чудову програму

Переглядів: 349

8 грудня 2023 15:56

Миколай прийде ще раз: на численні прохання глядачів у Запорізькій обласній філармонії повторять чудову програму фото

10 грудня академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» знову чекає глядачів на яскраве родинне фольклорне свято «До нашого дому Миколай іде».

Це — додатковий концерт, перший відбувся з аншлагом напередодні Дня святого Миколая. Улюблене свято малечі, нагадаємо, у цьому році в Україні вперше відзначали 6 грудня і воно співпало з ще одним, не менш важливим — Днем Збройних Сил України.

Головний чарівник новорічних свят - Святий Миколай вже знову в дорозі до маленьких запоріжців і діток, які на час повномасштабної війни разом з рідними знайшли прихисток у Запоріжжі. І в його мішку,  запевняють у філармонії, вистачить подарунків для всієї малечі.

«Щоб їх отримати, необхідно зустріти чарівника відповідно до народних традицій. І у вас є така можливість!

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії підготував яскраве родинне фольклорне свято «До нашого дому Миколай іде». Артисти розкажуть глядачам хто такий Миколай, познайомлять з історією походження свята та налаштують на неповторну і хвилюючу атмосферу очікування дива.

Обрядові пісні та запальні танці, приправлені неповторним національним колоритом, закружляють дорослих та дітей у чарівному вирі святкових традицій», - розповіли у філармонії.

Зимове фольклорне свято для всієї родини пройде 10 грудня об 11.00. Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

День Святого Миколая для української малечі – свято сюрпризів, подарунків та веселощів. В очікуванні цього магічного дня дітлахи намагаються бути слухняними, добрими та чемними, адже Святий Миколай знає про всі забави, хороші й не дуже справи. Тож, слухняним дітям він завжди приносить подарунки.

Як зазначили у філармонії яскрава концертна програма «До нашого дому Миколай іде» користується популярністю у глядачів всіх поколінь.

«3 грудня на малят чекало чудове театралізоване дійство від артистів академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора.

Свято розпочалося веселими розвагами, запальними танцями, загадками та дотепним інтерактивом. Ведучі розповіли про історію життя Святого Миколая та традиції свята на його честь. Зустріч з ним стала хвилюючою подією подією для кожного присутнього в залі малюка.

Привітавши всіх зі святом, Святий Миколай вирушив в дорогу, але залишив своїх вірних друзів - героїв різдвяних обрядів. Захоплюючим було знайомство з народними звичаями водіння кози, перевдягання хлопців у Маланку, щедрування та колядування. Артисти майстерно проілюстрували це яскравими номерами.

Зі сцени лунали популярні пісні «Ой, хто Миколая любить», «Дзвоники дзвенять», «White Christmas». Запальні танці артистів балету додали фольклорному святу особливого колориту. Органічно в концертну програму вписалися яскраві хореографічні номери зразкового аматорського ансамблю танцю «Сузір'я» Запорізької школи мистецтв №2 під керуванням Алли Димової.

Музичні подарунки від Святого Миколая припали малечі до душі, налаштували на хвилю добра й любові та зарядили святковим настроєм. Юні та дорослі слухачі дякували за щиру атмосферу родинного фольклорного свята та оваціями і схвальними вигуками проводжали артистів зі сцени. А потім була фото сесія з красунею ялинкою та головними героями концертної програми. Незважаючи на тривоги, захід пройшов у піднесеному настрої», - зазначили у філармонії.

Обласна філармонія на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою докладає максимум зусиль аби подарувати свято для дітей та зігріти їх душею, особливо під час війни. Тому на численні прохання глядачів тут і вирішили провести додатковий концерт “Запорожців” з програмою про улюбленця дітлахів. Він уже знову в дорозі і готується до зустрічі з учасниками родинного фольклорного свята.

***

23 грудня у філармонії стартує прем’єра новорічної шоу-програми «ФеєРічний дарунок». Вас порадують пригоди героїв з відомих фільмів та мультфільмів, сюрпризи від Феї-Хрещеної, надзвичайні перетворення і музичні цікавинки. Квитки у касі філармонії та на сайті filarmonic.zp.ua.

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: