Призначено нового очільника регіонального управління Сил територіальної оборони “Схід”

Переглядів: 391

6 грудня 2023 14:15

Призначено нового очільника регіонального управління Сил територіальної оборони “Схід”  фото

Регіональним угрупованням Сил територіальної оборони “Схід” керуватиме генерал-майор Василь Осипчук. 

Протягом травня - червня 2014 року, генерал-майор Осипчук сформував 10-й батальйон територіальної оборони, на чолі якого вже у середині липня вирушив захищати лінію розмежування з Автономною Республікою Крим у Херсонській області. На початку січня 2015 з батальйону вибув в зону проведення АТО.Цього ж року генерал-майором Осипчуком була сформована  59-та окрема мотопіхотна бригада, яку він і очолив. Про це повідомляється на сайті Запорізької ОВА.

У травні 2018 року - генерал-майора Осипчука призначено заступником командувача ОК "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України. У травні 2019 року указом президента було присвоєне звання генерал-майора Збройних Сил України.

Березень - червень 2022 року - очолював штаб оперативного угруповання військ "Дніпро". Липень - грудень 2022 року - очолював штаб оперативного угруповання військ "Волинь". Лютий - листопад 2023 року - командир оперативно-тактичного угруповання військ "Суми".

Нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ - ступеню та орденом Данила Галицького.

Нагадуємо, сформована на Запоріжжі 110 окрема бригада територіальної оборони входить до складу Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід».




Схожі новини: