Швидка ходьба сприяє зниженню ризику розвитку діабету 2-го типу – дослідження

Переглядів: 317

6 грудня 2023 13:50

Швидка ходьба сприяє зниженню ризику розвитку діабету 2-го типу – дослідження фото

Дослідження, проведені науковцями всього світу, підтверджують, що швидка ходьба ефективніше знижують ризик виникнення діабету 2-го типу, ніж ходьба в повільному темпі. 

Такого висновку дійшли науковці, які провели об’єднаний аналіз наявних досліджень. Він був опублікований у British Journal of Sports Medicine, пише Guardian.

Вчені вже давно знають, що ходьба часто пов’язана з ймовірністю виникнення діабету 2-го типу. Однак досі не було досліджень, що показали б, якою має бути швидкість ходьби, аби вона впливала на його зниження. Дослідники з Імперського коледжу Лондона, Університету медичних наук в Ірані та коледжу Нового університету Осло в Норвегії хотіли визначити оптимальну швидкість ходьби.

Так, вони встановили, що люди, які мають менше шансів занедужати діабетом. 

Команда вивчила 10 досліджень, опублікованих між 1999 і 2022 роками, що включали спостереження впродовж 3-11 років. Загалом вони опрацювали дані понад 508 тисяч дорослих пацієнтів з Великобританії, Японії та США.

Згідно з висновками, у людей, які ходять зі середньою швидкістю 3-5 кілометрів на годину, ризик занедужати діабетом 2-го типу на 15% менший, ніж у них, хто обирає прогулянки зі швидкістю до трьох кілометрів на годину. Ті ж, хто проходить за годину близько шести кілометрів, знижують свій ризик на 39%, кажуть вчені. 

При цьому результат не залежав від часу, витраченого на ходьбу.

"Хоча нинішні стратегії збільшення загального часу ходьби є корисними, також може бути доцільним заохочувати людей пришвидшувати її темп, щоб посилити користь для здоров’я", – кажуть дослідники.

Дослідники також переконують, що швидкість ходьби є важливим показником загального здоров’я та ключовим показником функціональної здатності.

Більша швидкість ходьби впливає на зменшення ризику розвитку діабету, адже пов’язана з кращою кардіореспіраторною підготовленістю та м’язовою силою, а також сприяє схудненню та покращенню чутливості до інсуліну.

"Прогулянка – безкоштовна, проста і для більшості людей може бути інтегрована в звичну діяльність, як-от дорога на роботу, покупки та відвідування друзів. Хоча для покращення здоров’я зазвичай рекомендується переходити до більшого темпу, важливо, щоб люди ходили з такою швидкістю, яка їм під силу", – прокоментував результати дослідження Ніл Гібсон, старший консультант з фізичної активності Diabetes UK.

Нагадаємо, раніше ми писали, що зловживання сіллю підвищує ризик виникнення діабету 2-го типу.

Джерело: Українська правда. Життя




Схожі новини: